Napadlo vás, že si tyto vynikající čokoládové košíčky s arašídovým máslem můžete udělat za chviličku doma? Recept na domácí Reeses je tu!
Obsahují důležité bílkoviny, zajímavé množství zdravých tuků z arašídového neboli burákové másla a navíc skvěle chutnají. A víte co je nejlepší? Že s přípravou nestrávíte více než 5 minut!
Recept na domácí Reeses – zdravé čokoládové košíčky s arašídovým máslem
Obtížnost: 2/5
Čas přípravy: 5 minut práce (+ 20 minut chlazení)
Počet porcí: 4
Popis receptu
Reeses se těší obrovské popularitě, jedná se o značku cukrovinek, jejiž historie sahá skoro 100 let zpátky.
Proslavila se hlavně klasikou v podobě čokoládových košíčků s arašídovým máslem.
No a nás napadlo tuhle dobrotu vykouzlit doma… Za pár minut, se skvělou cenou a s minimem práce.
Kromě dobroty ke kávě nebo svačině můžete tento recept využít i jako vánoční cukroví z arašídového másla.
Dneska už máme daleko více možností, kde koupit Reeses, ale dostupnost není stále 100%, takže je rozhodně neseženete všude.
Tak si ušetřete práci, nemusíte ani z domu a stejně si můžete pochutnat a doplnit důležité bílkoviny.
Ingredience
- Arašídové máslo
- Čokoláda nebo čokoládové pecičky
- Špetka soli
Postup receptu
- na výrobu domácích Reeses budeme potřebovat 4 cukrářské košíčky na muffiny / cupcake
- začneme rozpuštěním čokoládových peciček či čokolády ve vodní lázni, případně velice opatrně v mikrovlné troubě
- (pokud se rozhodnete pro mikrovlnku, tak doporučuji zahřívat na menší výkon 2 x 30 vteřin, v polovině času promíchejte)
- jakmile máme čokoládu rozpuštěnou, tak do každého košíčku dáme na dno jednu čajovou lžičku čokolády
- košíček chytneme ze strany a jemně s ním zatřepeme – čokoláda se rozprostře a hladina se krásně vyrovná
- nyní dáme na 5 minut do mrazáku
- poté vytáhneme a do každého košíčku dáme lžičku arašídového másla a zasypeme špětkou soli
- my jsme tentokrát použili Grizly arašídový krém jemný
- zkuste dát arašídové máslo hlavně na prostředek a určitě ne úplně do stran, protože náplň by měla být pouze uvnitř a čokoládou obklopena
- opět dáme na 5 minut do mrazáku, aby burákové máslo stuhlo
- nyní košíček doplníme čokoládou – tentokrát cca jednu a půl lžičky
- opět protřepeme, hladina čokolády se pěkně vyhladí
- vložíme na posledních 10 minut do mrazáku
- vytáhneme a je to – nejčastěji necháme tak 5 minut povolit, pak jsou úplně ideální na konzumaci!
Poznámky k receptu
Setkali jsme se s několika variantami – ta výše popsaná se podobá nejvíce základnímu receptu, respektive základnímu výrobku.
Nezapomínejte však, že samotné Reeses mají hned několik variant – s bílou čokoládou, s křupínky, kousky preclíků, lentilkami…
Znamené to tedy, že i vy můžete recept trochu potunit 🙂
Setkali jsme se i s recepty s trochou kokosového oleje, špetkou erythritolu či xylitolu či medem.
Můžete si hrát s obsahem kakaa v čokoládě, respektive její hořkostí – my máme rádi čokoládu kolem 70 %, ale můžete zkusit určitě i méně, pokud máte raději sladké.
Závěrečné hodnocení Receptu na domácí Reeses